100 fotografier fra Nord-Norge fra de siste 150 år samlet hos Norges Arktiske Universitetsmuseum, pluss god tekst på norsk og engelsk - det har blitt ei spennende og lærerik bok.
Pål Hermansen har laget ei 270 sider stor fotobok om Vestlandet. Basis i boka er bildene til de tre mest kjente «turistfotografene» fra midt på 1800-tallet og om lag 100 år fremover. Disse bildene har Pål Hermansens reist rundt og fotografert på nytt.
«Eksponert - 170 år med fotografi fra Møllersamlingen» presenterer for første gang en av Norges største private fotosamlinger for offentligheten. Møllersamlingen består av ikoniske bilder og ukjente verk av norske og internasjonale fotografer, og forteller historier om de store hendelsene og personene som har formet vår tid
Japansk kultur i bilder og tekst: Med dokumentarfotografens blikk og med sosialantropologi som bakteppe gir Anne-Stine Johnsbråten oss et interessant bilde av dagens Japan – sett i et kvinneperspektiv.
Den danske nordlysforskeren Sophus Tromholt fotograferte i 1882-1883 samer i Kautokeino på en måte som ingen andre hadde gjort før ham. Nå får du disse bildene i farger – og bildene lever.
Denne boka presenterer på en utrolig flott måte hverdagslivet til innbyggere i de åtte nordiske landene: Gode bilder, herlig tekst, alt med fokus på hva vi har til felles i Norden.
Boka «Fotograf Knud Knudsen – Veien, reisen og landskapet» er en rikt illustrert fortelling om Knud Knudsens fotografiske reise, en reise som også er sammenvevd med Norges modernisering.
Anne Helene Gjelstad bok om livene til de gamle kvinnene på de estiske øyene Kihnu og Manija, har blitt ei gedigen fotobok, men den er trolig også interessant for mange som neppe bryr seg om verken ISO eller blendere, men kunsthåndverk.
Lege og fotograf Torkil Færø har utgitt boken «Kamerakuren» der han tar for seg ulike personlige egenskaper og anbefaler en fotokur for hver av disse du måtte ha problemer med.
Sophus Tromholt (1851-1896) drømte om å bli berømt som nordlysforsker. Mest berømt har han blitt for sine fotografier av samer og samisk miljø i Kautokeino vinteren 1882-83.
Rune Johansen er ute med ei praktbok i stort format. Den gis ut som et slags resyme av hans virke som kunstfotograf. I forordet mer enn antydes at dette er hans siste bok
Erlend Berge, fotograf i avisen Vårt Land, tok permisjon fra jobben og i løpet av ett år, fra mai 2017 til mai 2018, tilbragte han fire måneder i campingbil, på vei for å fotografere bedehus over hele landet.
Etter 30 års virker i Romsdalsregionen har fotograf Øivind Leren gitt ut ei velkomponert og velfotografert bok - midt i blinken for alle som på en eller annen måte setter pris på denne flotte delen av landet.