På noen få år har Per-Martin Jæger gått fra å være en pensjonert ex-rektor på en liten barneskole til å bli en anerkjent fotograf. Han føler seg utrolig priviligert i sitt "nye" liv som fotograf.
Espen Faugstad (21) er en ivrig foto- og filmskaper. Nylige reiste han til Kampala, Uganda med et mål om å sette lys på det arbeidet Richard Kiwanuka og den norske stiftelsen Bring Children From Streets gjør for barnehjemmet Nsumba. Her er historien hans.
Dette kunne ha blitt et ordinært portrett av to store fotografer. Men tiden, tankene og timingen ville det annerledes, denne gangen. Og det hele starter med brasilianske lottomillionærer.
Det klassiske og hederskronede kameramerket Hasselblad er like livskraftig som noengang, og har noe å tilby den som krever noe helt utenom det vanlige i sin digitale H3DII-serie.
Henrik Kreilisheim er bryllupsfotograf. Men han er ikke som alle andre bryllupsfotografer. Han jobber nemlig innenfor sjangeren bryllupsfotojournalistikk. Vi har sett nærmere på hva han egentlig driver med.
Yervant Fotografer i Australia regnes som en av verdens fem ledende studioer innen bryllupsfotografi, og en avantgardist i så måte. I et intervju med foto.no har vi fått titte bak blitzlampene hos Yervant.
Fotografen David Strick har spesialisert seg på å dokumentere hva som skjer bak kamera på en filmproduksjon. Bildene hans viser en verden som er vel så interessant som selve filmen som blir lagd.
Bryllupsfotografen David Beckstead har aldri vært spesielt begeistret for film. Allerede i 1995 var han klar for å fotografere digitalt, men datidens digitale kameraer var ennå ikke klare for hans måte å fotografere på. I september holder han en workshop i Norge.
Kulturminner er attraktive mål i væpnede konflikter. Gjennom fotografier vil Axel Christophersen og Kim Sørensen sette søkelyset på viktigheten av kultur som identitetsbærende element.
Da Iñaki Domingo var tretten år gammel ble moren utsatt for en trafikkulykke og fikk hjerneblødning. I årene som fulgte forverret tilstanden hennes seg gradvis. I et svært personlig og sterkt prosjekt dokumenterte Iñaki den tunge tiden.
I del I av dette intervjuet pratet Ian om hvordan fotokonseptualismen tok form og om hvordan det ilnærmet seg fotografi på en ny måte. I denne delen utdyper Ian seg om sin egen rolle i bevegelsen.
Som kunsthistoriker, kritiker, lærer og aktiv kunstner har Ian Wallace vært en viktig aktør i Vancouver’s kunstverden siden slutten av 1960-tallet. Som opphav for uttrykket “fotokonseptualisme" og instruktør for kjente navn som Jeff Wall og Rodney Graham er Wallace aktuell med en tredelt retrospektiv utstilling i Europa i 2008.
Mitra Tabrizian er stilistisk lett gjenkjennelig. Tydelig iscenesatte situasjoner som ofte refererer til filmstill sjangeren. Måten hun behandler globale problemstillinger i dette glinsende og sterkt estetiserte uttrykket er derimot sjelden.
Da den kjente amerikanske fotografen Sally Mann arbeidet med landskapene til boken Deep South (2005) brukte hun en eldre prosess som kalles våtplate. Det handler om å lage sine egne negativer på glassplater, slik fotografene gjorde frem til ca 1884. Vi traff Sally Manns læremestere i Rochester, New York: Scully & Osterman.
Nils Olav Mevatne omtaler seg selv som en fotografisk sosiolog. Dette er relativt ukjent i Norge og Mevatne er en av de få som bevisst jobber innenfor dette feltet.
Pressefotograf Tsvangirayi Mukwazhi har diktaturet Zimbabwe som arbeidsplass. Han har blitt arrestert, banket opp og fryktet for sitt eget liv. Foto.no møtte han for en varm prat i en kald hovedstad.
Grant Romer er en av verdens fremste spesialister på fotografiske prosesser, teknikker og historie. Han leder konserveringsverkstedet ved Internatinal Museum of Photography at George Eastman House i Rochster, N.Y. i USA.
Martin Aronsen er en av våre yngre og meget lovende fotografer. En skade gjør at han for tiden ikke kan skate selv og derfor får god anledning til å knipse skatebilder. Vi treffes for en prat under Nygårdsbroen i Bergen.